fbpx
Epost

post@katrinasurtehage.no

Fri frakt ved kjøp over 650 kroner! Bruk rabattkoden STORKUNDE i kassaområdet.

Jeg får stadig spørsmål om hvordan en bruker håroljen og sjampoen jeg lager, så jeg bestemte meg for å publisere denne informasjonen på nytt, i tilfelle det er noen flere som ikke har fått det med seg.

  • Hvordan bruker jeg håroljen?

Håroljen er kun for utvortes bruk. Denne kan smøres direkte i hår og hodebunn, spesielt i tørre og kløende områder eller på hårtuppene. 

Ikke smør for tykt eller for ofte, kun ved behov eller som rutine 2-4 ganger i uken. Håroljen absorberes lettere av varm hud / hår, for eksempel rett etter dusj eller badstue. Den kan brukes både i vått, tørt, eller fuktig hår.

Håroljen blir mer effektiv ved langvarig bruk, enn ved å bruke mye på en gang. Den absorberes også lettere når en bruker små mengder av gangen, og er da mer effektiv.

Jeg bruker oljer som skal absorberes kjapt av huden og håret, sånn at du ikke skal bli «oljete» i hodebunnen eller håret. Dersom du opplever å bli «oljete» etter bruk, kan du ha helt på litt for mye av oljen. Prøv å bruke litt mindre neste gang, eller å spre det ut bedre.

  • Hvordan oppbevarer jeg håroljen?

Urteoljene bør helst oppbevares tørrt og kjølig (optimalt rundt 5-25 grader) men vil ikke ta skade dersom de fryser. Ved langvarig oppbevaring i høy temperatur kan kvaliteten påvirkes negativt.

Produktene mine har 12 måneder holdbarhet etter at du har åpnet produktet. Datomerking på produktet angir produksjonsdato eller batchnummer, ikke utgangsdato.

  • Hvordan bruker jeg hard sjampo?

Hard sjampo eller «shampoo bar» er et godt og bærekraftig alternativ til «vanlig» flytende sjampo. 

Skyll håret med vann før du lødrer opp sjampoen i hendene, og så sprer skummet / sjampoen i håret og hodebunnen. Deretter vasker og skyller du håret som vanlig. Sjampoen kan brukes 2 – 4 ganger i uken.

Dersom du opplever at håret føles tørrere enn normalt etter bruk, så anbefaler jeg å også bruke en hårolje eller hårbalsam etter dusjen. Du kan også bruke mindre mengde sjampo neste gang, eller vaske håret sjeldnere.

Anbefalte artikler