fbpx
Epost

post@katrinasurtehage.no

Fri frakt ved kjøp over 650 kroner! Bruk rabattkoden STORKUNDE i kassaområdet.

Jeg bruker ikke sminke eller hårfarge lenger av følgende grunner:

  • Hudens helse: Jeg oppdaget at sminke ofte tettet porene mine og forårsaket akne og irritasjon. Mange sminkeprodukter inneholder kjemikalier som kan irritere huden, spesielt hvis du har sensitiv hud. Ved å kutte ut sminke, har huden min blitt klarere og sunnere. Jeg er snart 32, men det er mange som tror at jeg er mye yngre enn det. Jeg takker mine hjemlagde kremer for dette.
  • Naturlig skjønnhet: Jeg har lært å sette pris på min naturlige skjønnhet og føler meg mer komfortabel uten sminke. Det har gitt meg en følelse av frihet og selvtillit. Jeg husker hvor mye mer press jeg følte da jeg “ikke kunne” gå ut døren uten å først sminke meg. Jeg tror til hundre prosent på at makeup-industrien har funnet på masse unødvendige usikkerheter som vi har det bedre uten. Idag føler jeg meg vakrere enn noensinne, selv om jeg var usikker på meg selv da jeg startet å gå med “nakent” fjes ute blandt folk.
  • Redusert risiko for allergiske reaksjoner: Mange sminke- og hårfargeprodukter inneholder kjemikalier som kan utløse allergiske reaksjoner. Ingredienser som parfyme og konserveringsmidler kan forårsake hudirritasjon og allergier. Ved å unngå disse produktene, har jeg redusert risikoen for hudirritasjon og allergier.
  • Hårets helse: Blekning og hårfarging svekket håret mitt og førte til brudd og hårtap. Blekemidler inneholder sterke kjemikalier som kan svekke hårstråene, gjøre dem sprø og føre til at de brekker. Hyppig bruk av varmeverktøy som rettetang og krølltang kan også skade hårets proteiner og føre til at håret blir tørt og sprøtt. Nå som jeg har sluttet med disse behandlingene, har håret mitt blitt sterkere og sunnere, og min naturlige hårfarge ser bedre ut enn noensinne. Min hårfarge idag er blankere og har mye mer lyster enn jeg noensinne kunne ha oppnådd med syntetiske hårfarger.
  • Parabener og andre kjemikalier: Parabener er vanlige konserveringsmidler i kosmetikk som kan forstyrre hormonbalansen og potensielt være skadelige for helsen. Ved å unngå produkter med parabener og andre syntetiske kjemikalier, reduserer jeg risikoen for langsiktige helseproblemer.
  • Naturlige ingredienser er bedre: Jeg har byttet til naturlige ingredienser som kokosolje, urter, olivenolje, jojobaolje, arganolje og sheasmør. Disse ingrediensene er rike på næringsstoffer og antioksidanter som er gunstige for både hud og hår.
  • Miljøvennlig: Ved å bruke færre produkter, bidrar jeg til å redusere avfall og miljøbelastning. Mange hårfargeprodukter inneholder skadelige kjemikalier som kan være skadelige for miljøet. Dette er en bærekraftig tilnærming som gagner både meg og planeten.
  • Kostnadseffektivt: Jeg sparer penger ved å ikke kjøpe sminke og hårfargeprodukter. Disse pengene kan jeg bruke på andre ting som gir meg mer glede og verdi.
  • Enklere rutiner: Livet mitt har blitt enklere uten kompliserte skjønnhetsrutiner. Jeg bruker mindre tid på å gjøre meg klar om morgenen og har mer tid til andre aktiviteter.

Sminkefri livsstil blir mer og mer populært


Videoen under er fra en dame som også har valgt å gå uten sminke, og det er mange flere som har oppdaget hvor frigjørende dette føles.

Er du nysgjerrig på hvordan å bruke naturlige måter å ta vare på huden og håret? Du kan melde deg på mitt gratis epostkurs og lære deg mye mer.

Anbefalte artikler