fbpx
Epost

post@katrinasurtehage.no

Fri frakt ved kjøp over 650 kroner! Bruk rabattkoden STORKUNDE i kassaområdet.

Jeg får noen ganger så utrolig spennende spørsmål både på epost og sosiale medier, så jeg ender opp å grave meg ned i et utforskningshull og risikerer å forsvinne helt. Still gjerne slike spørsmål, det er kjempegøy! Men husk samtidig at jeg ikke er helsepersonell, og at du først og fremst bør oppsøke en lege for å utelukke at dine symptomer ikke er noe alvorligere.

Denne gangen har jeg altså utforsket litt om munkpepper, eller kyskehetstre, Agnus Castus. Dette er en kjempespennende plante som er godkjent som legemiddel mot PMS-plager, hormonelle problemer, og problemer i overgangsalderen. NB! Dersom du har problemer med skjoldbruskkjertelen, bør du være ekstra forsiktig med denne urten og andre hormonlignende preparater, antagelig er det ikke noe som bør kombineres med dine medisiner (spør legen!).

Det ene fører til det andre, og så blir jeg selvfølgelig interessert i å dyrke denne spennende planten selv. Dessverre ser det ikke ut til at særlig mange selger slike frø, annet enn som kosttilskudd, men jeg fant en dansk nettside som faktisk selger denne og mange andre spennende medisinplanter som frø til dyrking.

Dessverre leverer Albinus Frø ikke til Norge, kun Danmark, Sverige, og Finland, så kanskje jeg har noen snille fans i nabolandet som kunne stå til tjeneste her? Hvis ikke så kan jeg sikkert bestille disse og få de sendt til min mor i Finland og hente de opp neste gang jeg drar på besøk.

Blandt de andre interessante medisinurtene jeg fant på Albinus Frø så jeg Bjørnerot, som har et så spennende navn og så overraskende lite informasjon på Urtekilden. Siden jeg er en slik person som ofte sliter med gass etter å ha spist mye mat, spesielt hvitt mel og sukker, som jeg prøver å unngå, så er dette en interessant plante verdt å utforske mer.

Det er tydelig at denne fremst er brukt som krydderurt, så da lurer jeg på hva den smaker? Har noen av dere prøvd Bjørnerot?

Jeg håper på fortsatt engasjement fra alle dere og sier tusen takk for alle spennende spørsmål jeg får!

Ha en fortsatt nydelig helg, allesammen.

Anbefalte artikler