Jeg lager sjampo! Men det tar jo litt tid da…

Ja, det kommer, det kommer! Det er mange som har spurt etter sjampoen min, som visstnok fungerte veldig bra for veldig mange (meg selv og samboeren inkludert). Men nå er det sommer og regnet øser ned, så da er det flott innendørsvær for slike aktiviteter…

Som altid når ting blir over forventingene populære, så blir en raskt tom og må lage nytt. Samtidig så har jeg en del utbedringer jeg vil gjøre på produktet, blandt annet synes mange at sjampoen kunne vært drøyere, og jeg kan si meg enig.

Jeg eksperimenterer nå med oppskriften og har også fått meg noen nye, store såpeformer, sånn at sjampoen til slutt både blir litt større og litt hardere. Det tar kanskje et noen uker til, men resultatet skal være verdt det!

Så her skummel ser jeg ut når jeg lager sjampoen og såpene mine. Siden en er nødt til å bruke lut, så er det viktig å ha på ordentlig beskyttelse, sette kjøkkenviften på full effekt, og å holde barn, husdyr, karer og andre ubehørige på godt avstand.

Det er flott at jeg fikk så god opplæring rundt kjemikalier og sikkerhet under kjemileksjonene i videregående, for eksempel hvor viktig det faktisk er med rekkefølgen når en skal blande en base eller syre i vann (ikke bland vann i basen! da kan det si poff!)

Huskeregelen er: Gjør som Siv, det finnes ikke annet vis! (SIV – syre i vann, ikke VIS – vann i syre) – for å unngå hurtige og uforutsigbare reaksjoner, som overkoking, eksplosjoner, og søl.

Det er jo ikke så farlig som det ser ut – nettopp fordi jeg følger alle sikkerhetsrutiner. For eksempel blander jeg kun med skje og skåler som er laget av PP05-plastikk, fordi lut kan frete gjennom alt annet. Dersom en bruker feil type plastikk kan den smelte, brenne, og danne giftige gasser. Det hadde vært ekstremt uheldig… Plastikken jeg bruker er selvfølgelig også BPA-fri.

Jeg er også ekstremt nøye da jeg måler og veier opp alt sammen, sånn at det ikke blir noen lutrester i såpen, men at alt blir brukt til å saponifere oljene jeg bruker. Da en lager såpe må en til og med måle opp vannet en bruker i anntall gram. Jeg lar også såpene «hvile» i noen uker før de kan brukes, for at prosessen skal rekke å bli helt ferdig og sånn at en er sikker på at de er trygge og gode. Resultatet blir myk, duftende, deilig såpe.

Jeg skjønner at det er flere som ikke vet hvor mye tid som egentlig går til hele greia, så derfor tok jeg meg tiden til å vise og forklare littegrann her. Jeg håper dere nå har bedre forståelse for at jeg er akkurat nå er tom for sjampoen!

Jeg takker for tålmodigheten, som alltid, og ønsker dere en fortsatt herlig sommer.

Katrina

Kunstner, sprø kattedame, forfatter og herbalist, født og oppvokst på øyegruppa Åland i Finland. Utdannet i naturmedisin (NatMed.) ved The Hyamson Institute, CTAA, og sertifisert herbalist fra International Association of Therapists (IAOTH).​ Mer info finner du på min blogg og på facebook.

Share
Published by
Katrina

Recent Posts

Urter for Vinterkos: Hvordan Bruke Urter til å Skape Hygge i Vintermånedene

Desember er her, og med den kommer kaldere vær, kortere dager og en lengsel etter…

13 timer ago

Urter for Naturlig Helse: Hvordan Bruke Urter for Å Støtte Immunforsvaret

Urter har blitt brukt i århundrer for å støtte immunforsvaret og fremme generell helse. Disse…

2 dager ago

Vinterurter: Hvordan Bruke Urter for Vintervelvære og Helse

Vinteren er her, og med den kommer kaldere vær og kortere dager. Dette er tiden…

3 dager ago

Hvordan Lage Din Egen Urteeddik: Enkle Oppskrifter for Smakfulle og Næringsrike Urteeddiker

Urteeddik er en flott måte å tilføre smak og næringsstoffer til maten din, samt å…

5 dager ago

Siste dag av salget!

Nå går salget mot sitt slutt, ikke gå glipp av rabatten! Siste sjanse er 30…

5 dager ago